TORONTO

Diuen que "lo prometido es deuda" així que us explico breument la meva estada a Toronto, CANADÀ. Una de les ciutats més grans i boniques en les que he estat. Aquest estiu també volia marxar "a lo grande" i no tenia massa ganes de quedar-me per Europa, amb la qual cosa, em vaig decidir a creuar de nou l'Atlàntic.
El vol feia escala a París i de París a Toronto, 8 hores de vol per arribar a una de les ciutats més multiculturals del Canadà i de Nord Amèrica. Toronto. Per sort, el vol no se'm va fer gens llarg, gràcies a les meves pastilles miracoloses que em deixen dormideta com un bebè durant tot el trajecte. (sort en tinc d'elles)
El primer que em va impressionar de Toronto va ser l'Aeroport Internacional de Pearson, enorme, per cert, i molt modern.

A l'arribada dos professors de l'staff ens estaven esperant, l'Adam i el John.
Camí de la residència on m'allotjaria durant 3 setmanes, ja em vaig adonar que els seus cotxes eren tancs, més que cotxes. Infinity, Mustangs, Hummers, Acuras, Buicks... i a grans cotxes, grans carreteres i al Canadà no es queden curts.


El sistema de transport públic no té res a envejar al nostre. Malgrat que funciona bé, vaig trobar que estava tot plegat, una mica vell. Els tranvies són el que vaig trobar més encantador i pràctic, quan estava tipa de caminar amunt i avall, pujaves en un i llestos. El metro, per cert, molt car... uns 2 euros per trajecte era prou segur i net, menys concorregut que el metro de NY, la qual cosa no és difícil

De visita:


CN Tower: Alucinant és la paraula per aquesta torre. És tan gran que, amb perdó, "acollona". Jo la vaig visitar un sol cop i ara m'arrepenteixo de no haver-hi anat un segon cop. Aquesta torre ha estat la més alta del món amb 553.33 metres (superada avui en dia, per no sé quina altra...). Té dos observatoris pels visitants, un a 342 metres d'altura i l'altre a 447metres. Val la pena. Et sents al nivell dels núvols i adonar-te de com la torre CN mira amb despreci la resta d'edificis, is AMAZING!!!!! Sens dubte molt recomanable.




A més a més la Torre CN està situada al costat de l'estadi de Baseballll, l'estadi ROGERS, un estadi que pot encabir a quasi 50.000 espectadors, amb un sostre retràctil que no havia vist mai abans en cap estadi i que a més a més ofereix una gran vista a la Torre CN. Vaig tenir el privilegi de veure-hi un partit de Baseball i em va meravellar tenir la torre allà mateix..simplement, tan majestuosa.


Cascades del Niàgara: No us podeu imaginar com són d'impressionants i boniques. Una de les meravelles naturals del nostre món.És increïble la quantitat de litres i litres d'aigua que cauen en un segon, més de 4 milions...increïble oi?

A més a més vam fer la ruta típica i mooolt turística en barca i vam quedar literalment xops de dalt a baix a causa de la bruma que desprén l'impacte de la mateixa cascada amb l'aigua. El més increïble de les Cascades del Niàgara és que veus els Estats Units i el Canadà al mateix temps, els dos països en les dues ribes del riu Niàgara (el qual forma les cascades i desemboca al llac Ontario, que més que un llac, sembla un Oceà..res a veure amb el llac de Banyoles, perquè m'entengueu.

Però les cascades del Niàgara...tenen també la seva part comercial, per suposat...estem a Nord Amèrica! Hi ha un poble, dissenyat perquè els turistes hi deixin els diners, però us ho recomano; hi ha un Hard Rock, botigues de Harley -Davidson, WWE,casinos, Starbucks, Tim Hortons, una supercadena canadenca de cafeteries que fins hi tot cotitza a borsa.











Passejada en barca pel llac Ontario: En poques paraules, una passejada en barca pel llac Ontario és preciós, romàtic, inolvidable...

I vaig tenir la sort de fer-lo al vespre i veure la ciutat tota iluminada, amb els edificis de la zona financera, la Torre CN i l'estadi de Baseball...Sens dubte una vista preciosa de la ciutat.

Toronto, una gran ciutat per ser visitada. A mi 3 setmanes se'm van fer curtes, però crec que tinc aquest problema amb totes les ciutats i llocs que visito.

Pel que fa als canadencs, són molt educats i ... guapos, posats a dir-ho...diguem-ho tot! :) T'ajuden en tot el que poden i respecten molt la diversitat cultural, una cosa que encara no passa massa per aquí.

Toronto ciutat, és una barreja de cultures. Per exemple, només el 51% de les persones són canadenques. Hi ha molts estrangers. Sobretot koreans, indis i japonesos.

Pel que fa al clima, malgrat molts puguin pensar que és impossible, jo em vaig posar les meves samarretes d'estiu i els meus pantalons curts i xancletes. Durant el dia, fins hi tot, passava calor! Però els vespres refrescava i era tot un plaer dormir amb una manteta, no pas com aquí que en ple estiu no hi ha qui dormir. Però els hivers són durs, estan a -30 i -40graus.


La vida nocturna, la qual vaig poder disfrutar un parell de cops no té res que envejar a la nostra i es que els canadencs surten "a lo grande" , l'inconvenient...o potser avantatge...a les 3.30, 4.00 de la matinada, ja està tot tancat...i es que pot ser vist com una avantatge...al dia següent es pot aprofitar el dia.

La gastronomia si que no té res per envejar a la dieta mediterrània! Canadà no té cap plat típic ja que la cuina està feta de la barreja de cultures que hi ha...gran varietat, de la qual vaig disfrutar i molt. Japonès, Xinès, Italià, Tailandès...ummmmm..que bo tot!!!

Oblidava dir...que si es té l'oportunitat, cal fer una passejadeta aèria en helicòpter! No té preu veure la ciutat desde les altures!

I...acabo ja...en definitiva,em va encantar el Canadà i concretament, Toronto i mai oblidaré aquest viatge ni els amics que vaig fer. Una cosa la tinc clara...Tornaré!






Comentaris

Mei ha dit…
Ja era hora que comencessis a escriure una mica eh?
T'has passat l'estiu de vacances i tot just ara escrius...si es que...no tens vergonya pels pobres que ens hem de quedar per aquí...tu, no pares de viatjar i nosaltes sempre quiets.

Per cert, veig que Toronto, també t'ha agrada molt! Enhorabona! ha de ser un gran país, que també tinc pendent de visitar...algun dia...algun dia...

I així doncs el canadencs...guapos??? no ho dubto!!! bufffff..hi deu haver bona fauna per allà... i no n'has "recollit" cap? :)
Si més no, en podries portar algun de record! jejejeje

M'ha agradat llegir els teus consells i si mai hi vaig, no dubtearé en demanar opinió!

Jo, de gran vull ser com tu i no parar de viatjar! Afortunada!

Una abrçada!
Mei
david olmos ha dit…
Que bien! por fin noticias de tus viajes y tuyas!!!
Veo que disfrutaste de Canadá, me alegro.

Aunque estuviste solo un mes, a mi me da la sensación que aun estás fuera, ya que no coincido contigo ni de casualidad...donde te metes? Como no estoy metido en ese mundillo de facebook...no te sigo.

Además me dijeron que te marchaste a Dublin al concierto de U2...no te habrás quedado por esas tierras..?

Espero notícias tuyas!
Un abrazo!
David Olmos
Lluís ha dit…
molt bon relat del teu viatge a Toronto i grans fotografies!
Que boniques les cascades del Niàgara!!!!! ooooohhhhhh...i quina impressió la Torre CN amb el vidre transparent....Impressionant!

Veig que com sempre t'ho has passat en gran!

Enhorabona!!
Lluís
Laia ha dit…
Grans viatges els que fas! Grans experiències! Aprofita ara que pots i no paris de viatjar!
Fas molt ben fet!

Laia
Maria "la cuñada" ha dit…
Ya era hora que escribieras largo y tendido. Aunque con el álbum de fotos que has montado, ya me quedé sin palabras...al leer esta crónica me entran aún más ganas de marcharme.

Lástima que Javier siempre está liado...no se puede ser el hijo del jefe (ya sabes bien de lo que te hablo). A ver si para Semana Santa se marca un detallito.

Espero que me ayudes a convencerle en la comida del dia 12 de octubre.

Un besote!
Maria"la cuñada"
Roberto ha dit…
oooooooooohhhh que fotos más guapas. GENIALES. (la cámara tendrá algo que ver..digo yo... ;-)

Yo quiero que me lleves contigo por el mundo...te lo pasas en grande.

Por cierto, he oído decir que quizás para el curso que viene nos dejas...que quizás te marches a los Estados Unidos a dar clases allí. ¿Algo de cierto en el comentario? Y si te marchas a que estado irás?
Espero notícias tuyas!
Narcís ha dit…
t'has passat un estiuet genial eh??? que ja t'he anat seguint pel facebook, Toronto, Dublín, concert de U2, de coldplay, he vist un munt de fotos teves en un veler que "te cagas" i super morena!!! què has fet tu per passar un estiu tan genial???

I què??? algun canadenc "remarcable"??? :)

Un petó!!!
A veure si quedem un dia, busca'm un forat a l'agenda!

Narcís
Oscar Martí ha dit…
joder nena..quina enveja em fots, com sempre, clar. Jo, de gran vull ser com tu. je je je

El pròxim? Vas dir algo de Thailandia i Cambodja oi?

Explica'm, explica'm!

Oscar Martí
Anònim ha dit…
UN GRAN VIAJE.
UNA GRAN CRONICA.
GRANDES FOTOS...DE ALGUIEN MUY GRANDE. FELICIDADES.
Montse Viladot ha dit…
nena!!!!!!!!!!! que guapes les Cascades del Niàgara!!!! quina sort la teva de poder viatjar tant!!!! t'envejo...t'envejo mooooooooolt!!!! porta'm amb tu!!!!

Montse Viladot
Laia ha dit…
he pensat en tu avui !! he vist el callejeros viajeros i han fet un reportatge sobre Amsterdam...tu hi vas aviat oi? al desembre, em vas dir?
Vaja, molt probablement ja l'hauràs vist el programa..coneixent el que t'agrada viatjar... :)

un petó guapa!!
espero que "la vuelta al cole" t'estigui anant moooooolt bé!!!!
I la resta de coses, per suposat!

Laia
Olga ha dit…
I jo que encara pensava que estaves per terres llunyanes!!! Nena, que en tot l'estiu no t'he vist!! quan vas arribar??estàs molt i molt desapareguda!!!
I casualitat la de veure't avui de "refilón"!!! On anaves per la carretera d'Olot?? Que has tornat a viure a l'Empordà??? Ai..ja m'explicaràs!!!

Un petó guapa!!!
I busca una estona per quedar amb les mestres! Un petó!!

Olga
Sóc conscient que he trigat força en escriure..però es que a l'estiu, desconecto...i desconecto tant..que ni tansols recordo el blog.
Ha estat un gran estiu! No puc negar-ho!!!
Toronto, Irlanda i concert d'U2, de tornada a casa i molta platja i barca. Fantàstic!

Mei, els canadencs..mes que guapos! però allà s'han quedat...i sobretot educadíssims! encantada d'haver visitat aquest país!

David, no em vaig quedar per Dublín però de ganes no me'n faltaven...t'ho asseguro. Com m'agrada irlanda!!

Lluís, efectivament, les Cascades són impressionants! I la CN Tower de Toronto, la més alta del món és majestuosa. El terra de vidre, amb mes de 300 metres sota els teus peus...fa molta, molta por. Em va costar una bona estona posar-m'hi sobre.


Maria, siiiiiiiii...ens veurem el dia 12. Tinc ganes de veure els nens! I a tots, vaja... Nos reencotramos de nuevo!

Roberto, la cámara, efectivamente tiene mucho que ver con las fotos. Sin ella, no serian ni la mitad de buenas. Me ayuda mucho, para que negarlo. ;)
Has oído algo de Estados Unidos para el año que viene? pues si...no te engañan!!! En Diciembre se abren las convocatorias y espero tener suerte y poder marcharme a tierras nuevas. Me costará marchar, pero me apetece de hace tiempo. Ahora es el momento. Ya te iré contando.

Narcís, cap canadenc remarcable...cap ni un! Això si, tots mooooolt guapos!

Oscar, està en tràmits això de Tailàndia i Camboja...Encara no sé si serà un fet, però ho estem mirant per SEtmana Santa. Espero que es faci realitat!

Laia, efectivament, marxo uns dies a Amsterdam el mes de desembre. En tinc ganes! No hi he estat mai a Holanda.

Olga, jo no et vaig veure...No m'entero de res amb el cotxe...sóc una conductora moooolt aplicada.
Pot ser que em veiessis a la carretera d'Olot. (potser anava a fer "unos hoyos" a Torremirona ;)
Quan vols quedar? Quan us va bé?
A. ha dit…
...a hacer hoyos en torremirona?? :) ahora lo llamas así? a lo mejor ha llegado el momento de decir lo que vas a hacer a Torremirona, en realidad...

(los hoyos, los hago yo) :)

A.

Entrades populars d'aquest blog

WEBMIX en SYMBALOO