Education at a glance. OCDE 2007


Education at a Glance és l’informe anual sobre la despesa tant pública com privada en educació, la formació permanent i les condicions del professorat i dels alumnes que es fa als països membre de l’OCDE.
L’informe del 2007 es centra molt en l’educació terciària i presenta força dades comparatives entre diferents països de l’OCDE, no obstant, altres temes hi són tractats.

Per exemple, veiem un augment de persones que acaben l’educació secundària i també un augment dels que accedeixen a estudis superiors i universitaris. Alhora, el sexe femení segueix tinguent més presència a les aules. Cal fer esment de com les classes socials més baixes i immigrants, segueixen essent les més perjudicades a l’hora de continuar estudiant malgrat existeixi un interés per a fer-ho i dins d’aquests dos, encara més perjudicats, els immigrants.

Pel que fa el tema de la integració dels immigrants Education at a Glance diu que dels països amb més immigració, els estudiants de segona generació ja mostren un rendiment més elevat que els de primera generació, no obstant, les dades varien segons els països.

Han augmentat també els estudiants que volen estudiar a l’estranger, al 2005, per exemple, van augmentar en un 5% i cal ser positius i pensar que això seguirà augmentant, en un món cada vegada més plural i on les distàncies s’escurcen i com no, amb l’experiència i el creixement personal que suposa estudiar en un altre país.

L’informe conclou citant el sou dels professors que fluctuen entre els 16.000$ en països com Hungria i els 88.000$ a Luxemburg. Si mirem els resultats de l’informe PISA veurem com el sou del professorat no té res a veure amb una feina més ben feta.

En resum:
-increment en les xifres d’educació secundària finalitzada amb èxit
-més persones accedeixen a l’educació terciària
-més equilibri entre gèneres
-més inversió tant pública, com privada en educació
-repte d’integració a l’alumnat immigrat
-l’educació ja no és només un mercat limitat als més joves, també educació pels més grans
-augment de l’interés i desig per estudiar a l’estranger

La teoria del capital humà es fa present en aquest informe de l’OCDE i en el fragment “cuanto más tiempo dediquen los individuos a la educación, más aumentaran sus posibilidades de tener empleo y de ganar más”. Amb això tornem al que durant tot el curs hem pogut anar comprovant mitjançant lectures i dades, l’educació genera riquesa, i si bé fins no fa massa temps el PIB era l’utilitzat per mesurar la producció de bens i serveis d’un país, a partir dels 70 es comencen a buscar altres indicadors que permetin mesurar el benestar, com ara l’Indicador de Desenvolupament Humà (IDH) que s’obté de la mitjana simple de tres indicadors, el PIB per habitant, l’esperança de vida i el nivell educatiu. L’IDH és elaborat pel Programa de les Nacions Unides pel Desenvolupament. Aquest IDH aplicat a segons quins entorns pot donar-nos alguna sorpresa i no precisament agradable.


De fet, ja és ben sabut per tots i totes que l’educació ens obre un ventall més ampli de possibilitats en el mercat laboral i en conseqüència econòmicament. L’economia individual, repercuteix directament en l’economia del país generant més riquesa a tots els seus habitants.

Si relaciono la lectura del text i “Pedagogia de l’oprimit” de Paulo Freire, es crea un abisme; mentre Education at a Glance del 2007 es centra bàsicament en l’educació terciària en els països de l’OCDE, Freire, ens parla d’uns mínims bàsics al Brasil on l’analfabetisme, l’absentisme escolar i la repetició de curs segueixen essent els principals problemes de l’educació brasilera i on un 15% de la població és analfabeta. Mentre el que per uns és bàsic, per d’altres, és un luxe.

Comentaris

Anònim ha dit…
Pedazo fotògrafa que estàs fetaa !!! La foto m'agrada té un caràcter... jejejeje va no acollono gaire.. que jo no hi entenc res ni de fotografia ni del pedazo escrit que has fet.
( que com compendràs no l'he llegit :P)

Això si, he llegit el perfil.. en Pauet el petit gran amor.. i de qui no? si es un crack.. ja m'han dit que va dir el vers de nadal.. aix que maco

apa noieta aquí deixo el comentari

Petonets !!!

Gina, la super secre de cal Iglesias jijijiji
Anònim ha dit…
Uoooo ahir vaig estar tot el mati amb en Paaau !!! Es més macoooo.... juuu jo també vull un nebodeet !!!!
snif snif

Apa segon comentari

Un petonet !!!!


gina

Entrades populars d'aquest blog

WEBMIX en SYMBALOO